ØnskeBørn Blog

Fokus på sikkerhed i trafikken

Fokus på sikkerhed i trafikken

 Er dit barn bag på cyklen eller med på løbecykel?

Passager på cyklen

For at du må have et barn med i en cykelstol, skal barnet kunne sidde selv. Desuden kender de fleste det med, at en støttefod ikke altid er stabil. Derfor er det vigtigt, at du ikke går fra dit barn, hvis barnet sidder i cykelstolen. Gør turen mere behagelig for dit barn med en cykelstol bagpå, da det giver mere plads til ryg- og armlæn. Hvis ryglænet er høj, giver det en god hvile, men vær dog opmærksom på, at der både skal være plads til barn og cykelhjelm.


Og hvordan spænder man så cykelhjelmen rigtigt? Ligesom ved autostole anbefaler vi, at I tager barnet med, når I skal købe hjelm. Derved er det nemmere at sikre,at den sidder godt. Hvis barnet selv har været med til at vælge, er der en større tilbøjelighed til, at de vil have den på. Selvfølgelig skal den også sidde behageligt, men det vi forældre skal være opmærksomme på er, at man fastspænder hjelmenkorrekt. Den skal sidde så stramt, at barnet ikke kan skubbe den bagud. De to remme  i hver side af hjelmen skal samles lige under ørene og IKKE nede ved hagen.

Cykelhjelmen skal være CE-mærket og have standardbetegnelsen EN 1078 for at være godkendt.

Gammel nok til løbecykel

En løbecykel er et godt redskab til at træne balancen. Når dit barn bliver omkring 2 år, er det en god idé at starte med en løbecykel. Vi anbefaler, at dit barn også bruger cykelhjelm til en løbecykel – det kan nemlig godt gå vildt for sig

Når barnet bliver 3-4 år, kan de begynde at cykle på en rigtig cykel. Hvis dit barn har haft en løbecykel, er det måske slet ikke nødvendigt med støttefødder. Prøv jer frem og vær opmærksom på barnets reaktioner – det skal være trygt at cykle og foregå i barnets tempo.


Lad dit barn eksperimentere med maden
Malene fra byMOXO, om at blive mor for første gang

Thrane.nu