ØnskeBørn Blog

Malene fra byMOXO, om at blive mor for første gang

Malene fra byMOXO, om at blive mor for første gang

At være gravid medfølger både glæde og udfordringer. 

Men at blive mor og forældre kan være svært og virke overvældende at dele med andre. Vi vil jo ikke vise, vi fejler som forældre.
Da jeg blev mor for første gang, var der få dage med overskud det første år. Ud fra karakteren 12 vil jeg sige, at der kun var få af disse dage. Der var dage med -03, hvor jeg var en zombie, der gik rundt i en osteklokke af træthed. Usikker på om jeg overhovedet kunne finde ud af at være mor.

Der var også dage med -03, hvor jeg var en zombie der gik rundt i en osteklokke

Malene

Og så var der dage til et 4 og 7 tal - dem hvor alt var sådan ok. Besøget fra sundhedsplejersken der fortalte min dreng var fin og tog på i vægt, men som pointerede, at jeg skulle huske at have øjenkontakt med min søn, så ofte som muligt. Det bevirkede, at jeg tog mig selv i at stirre ret meget!

Enter your text here ...

De små bump på vejen, som gjorde mig usikker

  • De bump, når min søn KUN ville sove i bilens autostol - guds nåde og trøst hvad det ville have kostet i taxi regninger, hvis ikke vi havde haft bil.
  • De bump, når svigermor ikke mente, at der var nok næring i mælken, og som fortalte mig, at det ville vare længe, inden jeg igen kunne passe mit tøj.
  • De bump, når jeg endelig havde set mit snit til et bad, og min dreng satte i gråd - lige når jeg stod under bruseren og havde håret fyldt med shampoo.
  • Dage hvor jeg skændtes med min mand, fordi bilen stadig lugtede af fostervand – han synes det var pokkers ærgerligt, jeg ikke havde husket at overtrække sædet med en plasticpose på vej til hospitalet.
  • Når det tog mig 2 timer at gøre min søn og jeg klar til det første lægebesøg – det skulle jo se ud som om, jeg havde helt styr på morrollen.
  • De bump, hvor jeg følte mit eneste prædikat var MOR – til tider en ensom mor, ikke den unge smarte pige – nej bare MOR.
  • De bump, hvor jeg stod i kassekøen og så andre mødre håndtere deres børn perfekt, mens min dreng græd utrøsteligt i barnevognen, fordi han var sulten.

Jeg var i stressmode – hele tiden

Men at blive forældre er en læringsproces, som gennem årene uddanner os til at blive forældre. En proces og en ny identitet, som tager tid at vænne sig til.
Processen består af hele karakterskalaen med alt, hvad det indebærer af glæder, frustrationer og bump – men det er helt ok, for der er læring i rollen som forældre.

Når man står med en positiv graviditetstest

Når man står med en positiv graviditetstest, løber der 1.000 tanker igennem ens hoved. Wow man skal være mor, der vokser et lille barn inde i en og meget mere.
Hvordan skal man egentlig pleje sig selv og aflaste kroppen under graviditeten? Man må, som gravid eller kæreste til en gravid, ikke glemme at give omsorg ved f.eks. aflastning. En graviditetspude, til når ens krop skriger på hvile, er en god investering, så man sikrer sig selv en god komfort. En lækker olie til ens mave er også en god ting, om man klør eller ej, så er maven bare flot, når den strutter sund og velplejet.
Man kan læse i flere timer, om hvad det vil sige at blive forældre.
Nedenfor har en mor skrevet om, hvordan hun oplevede at blive mor med alle forventningerne og tabuerne. Men husk lige meget hvad, så lærer man det, og så længe at man giver sit barn kærlighed og omsorg, så gør du, hvad du kan.
Fokus på sikkerhed i trafikken
HJÆLP! Mit barn er ved at få tænder

Thrane.nu