ØnskeBørn Blog

Valg af Barnevogn: En Guide til Forskellige Livsstile

Valg af Barnevogn: En Guide til Forskellige Livsstile
STORK, Emmaljunga, Basson – Kært barn har mange navne. At vælge den rette barnevogn kan være en af de mest overvældende opgaver som nybagte forældre. Der findes et væld af modeller, designs og funktioner, og hvordan skal man nogensinde finde ud af, hvad der passer til ens livsstil?  

I dette blogindlæg vil vi dæmpe dine bekymringer ved at se på, hvilken type barnevogn der passer bedst til dit liv, afhængigt af hvor du bor og dine specifikke behov. Husk at du altid kan besøge din lokale Ønskebørn-butik og se, mærke og teste de forskellige modeller og samtidig få en kompetent vejledning, så du meget nemmere kan træffe det rigtige valg.

Bor du på 1. sal i et byområde som Nørreport?

Hvis du bor på 1. sal i Nørreport med trange trapper og måske endda en lille elevator, så kan en kombivogn være et glimrende valg. Denne type vogn giver dig mulighed for at skifte mellem liggende og siddende position. Kombivogne er ofte lette at klappe sammen og kan være nemmere at have med op ad trapper. Tænk dog over liggemålet; hvis du planlægger at bruge den til mere end ét barn, kan det være, at et længere liggemål også er noget, der skal tages i betragtning.

Bor du på landet med grus-indkørsel?

Hvis du derimod bor på landet, hvor vejene er ujævne, og grus-indkørslen ser ud som om den har været igennem en sandstorm, så er det en god idé at overveje en barnevogn med faste hjul. Faste hjul kan give en bedre stabilitet på ujævne overflader, og især hvis du ofte går tur i naturen. Det er en fordel at vælge en solid vogn med god affjedring, så dit barn får en komfortabel tur, selv på bumpede veje.

Bylivets udfordringer med drejbare hjul

For dem, der lever i en mere urban omgivelse, kan en barnevogn med drejbare hjul være ideel. Drejbare hjul gør det lettere at navigere i trange butikker eller på caféer, hvor pladsen kan være begrænset. Desuden vil du finde, at en let og smidig vogn er nemmere at manøvrere gennem menneskemængder og ind i offentlige transportmidler.  

Overvejelser omkring fremtiden

Har I mon fået tvillinger, eller er I sikre på at I vil have flere børn? I så fald er en tvillingevogn eller en søskendevogn, en praktisk løsning. I disse dage findes der mange smart designede tvillingevogne, der stadig er nemme at komme rundt med. Det kan dog være en udfordring med opbevaring, så husk at tage højde for pladsen derhjemme.

Overgangen fra barnevogn til klapvogn

Mange forældre begynder at overveje, hvor hurtigt de vil skifte fra barnevogn til klapvogn. Hvis du planlægger at lægge barnet i en klapvogn relativt hurtigt, kan det være værd at tænke på en kombivogn med et kort liggemål, så du kan anvende den i en længere periode, samtidig med at den også fungerer som klapvogn.  

Starten på rejsen

Når de to streger viser sig på graviditetstesten, markerer det starten på en ny rejse, og at vælge barnevogn er en vigtig del af den. Tænk på jeres livsstil, boligforhold og hvordan I vil bruge barnevognen. Læs anmeldelser, besøg vores dygtige Ønskebørn-forhandlere, og test forskellige modeller. Med den rigtige barnevogn kan I trygt og komfortabelt begive jer ud i verden som nybagte forældre.

Uanset hvilken vej du vælger, husk at det vigtigste er, at både du og dit barn er glade og komfortable i jeres hverdag.

God fornøjelse med jagten på den perfekte barnevogn!

Ny, eksklusiv 10-års jubilæumsvogn. Udviklet af e...

Thrane.nu