ØnskeBørn Blog

Sommerhygge = Jordbærtærte

sommerhygge_blog_2021

Sommeren er over os, og lige om lidt kalder sommerferien. For mig er sommeren som lig med store søde danske jordbær fra min bedstefars have. Derfor har jeg fundet en lækker opskrift på jordbærtærte frem, som jeg bruger hver sommer. 

Nyd den i skyggen på en varm sommerdag i godt selskab. God sommer!

Ingredienser

Ingredienser du skal bruge til mazarinbunden:

  • 200 g marcipan
  • 200 g smør
  • 75 g sukker
  • 4 æg
  • 50 g hvedemel

Ingredienser du skal bruge til vaniljecremen:

  • 1/2 vaniljestang, eller 1/2 tsk vaniljepulver
  • 2 dl mælk
  • 2 æggeblommer
  • 1 spsk majsstivelse
  • 2 spsk sukker

Ingredienser du skal bruge til pynt:

  • 1 dl piskefløde, pisket til skum
  • 250 g jordbær
  • Evt. frisk mynte


Fremgangsmåde


Mazarinbund:

Pisk marcipan, smør og sukker sammen.

Rør æg i lidt efter lidt og til sidst røres mel i.

Hæld dejen i en springform ca 25 cm, evt beklædt med bagepapir.

Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 25-35 minutter. Bagetiden afhænger af ovnen, men mazarinbunden må endelig ikke få for meget. Den skal gerne være lækker saftig i krummen.

Når mazarinbunden er færdig, tages den ud af oven og springformen.

Vaniljecreme:

Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen

Skil vaniljekornene fra hinanden ved at blande dem med sukker. Rør vaniljesukkeret sammen med æg og majsstivelse.

Varm mælken i en gryde og kom vanilje-æggeblandingen i gryden.

Rør rundt til det tykner og tag det straks af varmen.

Hæld vaniljecremen over i en skål og lad det køle af i et kvarters tid.

Pynt kagen:

Inden servering af jordbærkagen, røres vaniljecremen med først 2 spsk flødeskum og dernæst vendes resten af flødeskummen forsigtigt i vaniljecremen til det bliver en samlet lækker creme.

Fordel vaniljecremen på mazarinbunden og top med jordbær.

Kan eventuelt pyntes med frisk mynte blade.

Første skoledag
Forkæl mor på mors dag