ØnskeBørn Blog

Reducer din fødselstid med minimum 2 timer i gennemsnit

blog_reducer

Uden medicin, smertelindring eller udstyr!
Når du har haft veer i 26 timer, er jeg ret sikker på, at du ville ønske, du vidste det, jeg fortæller dig nu. Så jeg håber, du læser dette indlæg INDEN din fødsel! 

Du kan nemlig føde hurtigere, og på samme tid få en bedre fødselsoplevelse, ganske enkelt. Du kan også få en fødsel med en følelse af kontrol og POWER frem for frygt og manglende redskab til smertehåndtering.

Det bedste er, at det er nemmere, end du tror.

Det er vigtigt at forberede dig på den forestående fødsel. Ikke kun fordi det svarer til at løbe et maraton, men også fordi rigtig mange førstegangsfødende er bange for smerterne, og mangler redskaber til at opleve den fødsel de drømmer om.

En fødsel de kan holde ud og håndtere på den bedste måde overhovedet. Når du er igennem dette indlæg, lover jeg, at du ved lige præcist, hvad du skal gøre for at få en hurtigere fødsel.

En gennemsnitlig fødselstid for førstegangsfødende er 23 timer

Og selvom det er gennemsnittet, kan en fødsel stadig være længere eller kortere.

Det er lang tid at have voldsomme smerter. Og derfor vil de fleste gerne forberede sig fysisk og psykisk på fødslen. Det er faktisk vigtigt at forberede sig på fødslen, både psykisk og fysisk, fordi forskning viser at det medfører mange fordele.

Men hvilke fordele?

Blandt andet en kortere fødselstid

Og hvem kunne ikke tænke sig det, når man står, udmattet, svedig og med voldsomme smerter som er svære at håndtere?

Et studie publiceret i maj 2018 viste, at gravide der dyrkede motion op til 3 gange i ugen på hold, med en uddannet instruktør, reducerede fødselstiden med 59 minutter i den latente fase af fødslen (fødslens første fase), og 57 min i den aktive fødselsfase.

Udover at reducere fødselstiden, har træning også haft en betydning på antal epiduralblokader og interventioner under fødslen i gruppen der trænede under deres graviditet.

Træning gør dig stærk, og giver dig redskaber du skal bruge til din fødsel – så du kan føde hurtigere

Foruden at man bliver glad af at træne, og optimerer ens generelle sundhed, er træning under graviditeten med til at forberede kroppen til den forestående fødsel.

Når man træner styrketræning under sin graviditet, får man også trænet udholdenhed og vejrtrækning. Begge dele er vigtige under en fødsel.

Desto bedre man håndterer veerne, desto nemmere kan man slappe af under veen, og lade livmoderen arbejde effektivt. Det er med til at reducere fødselstiden.

På samme tid har man flere kræfter under fødslen, når man har trænet styrke og udholdenhed på den rigtige måde under graviditeten. Derfor ser man også, at gravide der har dyrket regelmæssig motion har færre indgreb og interventioner under fødslen.

Træning giver også et hav af andre fordele, når du er gravid

Du reducerer risici for svangerskabsdiabetes, akut kejsersnit, ryg og bækkengener og så styrker du hjerte og kredsløbssystemet.

Så, hvis du ønsker en hurtigere fødselstid, skal du gå i gang med at træne.

Og et lille tip er at blive godt informeret om optimal træning under graviditeten, så du kommer godt afsted og undgår skader og komplikationer.

Referencer:

Clapp, Dr. James F. III, MD. Exercising Through Your Pregnancy. Addicus Books: Omaha, Nebraska, 2002.
Mikeska, Erinn, CPT, and Dr. Christine Quatro, Delivering Fitness. Brown Books Publishing Group: Dallas, TX, 2004.

4 nemme og sikre måder at holde sig i form under g...
Har jeg et skævt bækken? Og hvad kan jeg gøre for ...

Thrane.nu