ØnskeBørn Blog

Louise og Katrine, 24 år og tvillingesøstre

Louise og Katrine, 24 år og tvillingesøstre

Et spørgsmål vi ofte får stillet er, »Hvordan det er at være tvilling« og om det ikke er dejligt, at man altid har en at være sammen med. Og jo, det har været helt fantastisk, og det er det stadig!

Der gik ikke mere end en halv time imellem, før vi begge to kom til verden. Vi var så ens, at vi vejede præcis det samme og var præcis lige høje. Som helt små lignede vi hinanden rigtig meget, så meget, at vi nogle gange ikke selv kan kende forskel på, hvem der er hvem, når vi ser gamle billeder.

Det var ikke kun, da vi blev født, at vi var ens – det har fulgt os gennem hele vores opvækst. Vores forældre valgte fra start, at vi skulle følges ad. Selv da vi skulle starte i folkeskolen, valgte de, at vi skulle gå i samme klasse, da de ikke kunne nænne at skille os ad. Vi havde stor nytte af hinanden, og var trygge i hinandens selskab, hvilket viste sig at være den rette beslutning for os.
I folkeskolen havde vi samme vennekreds, fik samme karakterer i opgaver og lavede ALT sammen.

Efter folkeskolen valgte vi stadig at følges ad, hvor vi tog på efterskole sammen. Det var et stort skridt for os, da vi altid havde været vant til at bo sammen og dele værelse. Det viste sig dog, at blive det bedste år for os at være lidt adskilt. Vi udviklede os mere som personer og blev mere til selvstændige individer.

Efter 3 år i samme klasse på handelsskolen tog vi et sabbatår sammen, hvor vi tog ud på en 3 måneders rejse med en gruppe piger. Vi var ikke et sekund i tvivl om, at vi selvfølgelig skulle afsted sammen. Og for det andet ville vi aldrig kunne undvære hinanden i 3 måneder!

At være tvilling har også sine ulemper

Folk har ofte forvekslet os med hinanden, hvilket har været sjovt nok til tider. Det kunne dog også blive for meget, når folk begyndte at se os som én person. Vi bebrejder dog ikke nogen, det er klart, at når vi endda selv skriver til hinanden »nyser du også bare helt vildt i dag«, at vi godt selv ved, at vi minder meget om hinanden.

For at folk bedre kunne kende forskel på os, har vi også prøvet at farve vores hår i hver vores farve, men det kunne også skabe mere tvivl, da folk ikke vidste, hvem der havde fået hvilken farve.

Det dejligste er, at vi altid har hinanden, og at der altid er en støtte ved ens side.

Vi har været vant til at være sammen hver dag døgnet rundt, og det har helt sikkert gjort, at vi er blevet meget afhængige af hinanden. Det har betydet for os, at vi har haft svært ved at tage beslutninger selv, da vi altid har taget fælles beslutninger gennem vores opvækst.
Vi har altid været hinandens tætteste og bedste veninder, hvilket har gjort det sværere for os at knytte os til andre, fordi det bare aldrig kan blive det samme bånd, som vi har til hinanden..

Det bedste ved at være tvilling

De fantastiske ting ved at være tvilling overskygger meget hurtigt de dårlige! Vi er bedste veninder, og vi snakker med hinanden om alt. Vi snakker tit om for mange ligegyldige ting, som gør vores telefonsamtaler alt for lange. Vi har et helt specielt bånd, og vi er utrolig trygge ved hinanden. Det dejligste er, at vi altid har hinanden, og at der altid er en støtte ved ens side. Både i gode og svære tider.
Vi er så ens, at vi udover at ligne hinanden, kan lide de samme ting. Vi har helt samme smag, når det gælder tøj, hvilket har været den fedeste fordel for os, da vi kunne dele garderobe, og dermed have ekstra meget tøj.

Det kan selvfølgelig forekomme, at vi ikke altid er enige, men størstedelen af tiden har vi de samme holdninger og meninger til tingene. Vi forstår hinanden, og vi har det nogle gange med at færdiggøre hinandens sætninger. Det kan godt være lidt skræmmende nogle gange, at man kan være så ens.

Efter vores sabbatår valgte vi at gå hver vores veje i forhold til uddannelse, så det er første gang i vores liv, vi oplever at være så adskilt fra hinanden i hverdagen. Det har været meget sundt for os at prøve noget hver for sig, selvom det selvfølgelig havde været at foretrække at blive sammen.

Vores fremtidsplaner er helt sikkert, at vi skal bo i samme by, helst gerne så tæt på hinanden som muligt.
Hvis det er muligt, vil det også være ønsketænkning, at vi kunne få børn på nogenlunde samme tid, så vores børn kan få rigtig stor glæde af hinanden – ligesom vi selv havde som børn. Vi fandt begge to kærester fra efterskolen, som vi stadig er sammen med den dag i dag.
Vi ses flere gange i ugen, og der går ikke en dag, hvor vi ikke snakker sammen.

Nu må vi se hvad tiden bringer – men noget der er helt sikkert er, at vi altid vil have hinanden!.

Køb legetøj, der matcher dit barn
Done by Deer

Thrane.nu