ØnskeBørn Blog

HJÆLP! Mit barn er ved at få tænder

HJÆLP! Mit barn er ved at få tænder

Barnets mælketænder starter tidligt i fosterstadiet, og nogleoplever, at deres barn bliver født med en tand, men mælketandsættet består af 20 tænder.

Hvad kan afhjælpe?

Når barnet pylrer, fordi tænderne er på vej, er det tid til lidt mere omsorg end sædvanligt. Kløe og irritation af gummerne kan blandt andet afhjælpes med en kølig bidering eller en sut skyllet i koldt vand.

Du kan også afhjælpe dit barn ved at massere gummerne med en finger eller en blød babytandbørste. Nogle børn kan få let feber et døgns tid, men hvis I oplever, at feberen er højere end 38º og varer i mere end et døgn, så skyldes dette ikke tandfrembruddet. Det er dog ikke alle børn, der får gener ved et tandfrembrud, så hold løbende øje med den lilles gummer og vær klar med en god babytandbørste, så de små nye hvide tænder bliver ved med at være pæne hele tiden.

Hvornår fik vi selv vores første tænder?

Det er meget forskelligt fra barn til barn, men det der ofte er fællesbetegnelse for at tænderne er på vej, er når barnet oplever kløe og irritation ved gummerne. 

De fleste børn får den første tand, når de er omkring et halvt år. Andre børn er over 1 år, før den første tand titter frem. Der kan være stor forskel på rækkefølgen og tidspunktet, men som forældre skal man ikke bekymre sig, for tænderne skal nok komme.

Malene fra byMOXO, om at blive mor for første gang
Køb legetøj, der matcher dit barn

Thrane.nu