At være mor slider på kroppen. Derfor er der desværre mange mødre, der døjer med gener i lænd, nakke og skuldre. Det er heldigvis også mange mødre som ingen gener har, men som stadig har godt af at forebygge.
Derfor er træning så vigtig.
Og derfor har jeg gjort det nemt for dig at komme i gang – jeg har lavet et komplet program til dig, for en hel uge! Og du kan trygt følge programmet, selvom du har delte mavemuskler, fået kejsersnit og lige har født!
Hold dig ung og sund – selvom du er blevet morGenerelt sørger træning (her især styrketræning) for at bygge muskelmasse, som igen er vitalt for optimal sundhed efter man er blevet mor, og specielt efter man er fyldt 30. Når man styrketræner og bygger muskelmasse stabiliserer man nemlig hormonbalancen og booster immunforsvaret1.
Hvad er vigtigere at bruge sin tid på end at passe på sig selv?Så det der med at du ikke har tid – det køber jeg ikke. Jeg ved du har tid, det handler blot om prioritering. Og hvis du ikke prioriterer dig selv, og passer på din krop, betaler du for det senere. Og det kan ikke betale sig.Desuden kan du være effektiv når du træner, så du kan endelig tage baby med i din lille workout. Det giver mor sved på panden og baby et smil på læben.
Sådan træner du din krop op efter fødselTil sagen! Jeg lovede dig et træningsprogram, så her kommer det – du kan downloade programmet, og printe det ud. Eller du kan lagre linket og se med fra computer eller tlf.Sørg for at lære det korrekte kerneopspænd først.Derefter fokuserer du på teknik og kvalitet.Fortæl os hvad du synes om programmet, eller giv os feedback på ig @mariadiordk !
Rigtig god fornøjelse!
Referencer:1. Effect of Postpartum Exercise on Mothers and their Offspring: A Review of the Literature - 2012https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1038/oby.2002.114Lack of exercise is a major cause of chronic diseases – 2012https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4241367/Strength Training and the Risk of Type 2 Diabetes and Cardiovascular Diseasehttps://journals.lww.com/acsm-msse/Fulltext/2017/01000/Strength_Training_and_the_Risk_of_Type_2_Diabetes.5.aspxWomen and exercise in aginghttps://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S20952546140003862. Castro RA, Arruda RM, Zanetti MR et al. 2008. Single-blind, randomized, controlled trial of pelvic floor muscle training, electrical stimulation, vaginal cones, and no active treatment in the management of stress urinary incontinence. Clinics 63(4):465-72NHS. 2014. Keeping fit and healthy with a baby. NHS Choices. Conditions, pregnancy and baby. www.nhs.uk [Accessed August 2015]