ØnskeBørn Blog

Find julen i skoven

Juledekorationer

Julen varer længe, koster mange penge.. December er og bliver en dyr måned, men I kan faktisk finde rigtig mange ting ude i skoven, som kan bruges til skabe julehygge i hjemmet.

Tag familien under armen og kig lidt ned. Skoven bugner af kogler, mos og kviste, som kan blive til smukke juledekorationer sammen med lidt ler.

Lav jeres egne juledekorationer med alt godt fra skoven

En tur i skoven kan forsyne jer med en masse fine og spændende ting, som kan bruges til at pynte juledekorationerne - for det er er da sjovere at have en dekoration stående, som I sammen har lavet – og børnene vil helt sikkert synes det er sejt.

Så klæd jer godt på og gå på opdagelse i skovbunden, hvor I med garanti kan finde en masse fint pynt såsom mos, bær, nødder, kogler eller lidt træ eller bark som kan give et rustikt look som bund for dekorationen.

Sådan laver I hjemmelavede dekorationer

Når I er hjemme i varmen igen, så tag tingene ud og lad dem tørre på nogle aviser. Brug en klump ler, og form den efter hvordan I synes dekorationen skal se ud - eller brug en fin potte eller fad. Herefter har kreativiteten ingen grænser, og I kan pynte løs med jeres gode fund ude fra skoven. Tilføj eventuelt også et stearinlys eller lidt julekugler.

Hvis hjemmet skal have den helt store juletur, så kan I også pynte med kanelstænger eller stjerneanis, som spreder en god og hyggelig juleduft.

OBS! Skov- og Naturstyrelsen råder til at " du må tage til eget brug - omkring en posefuld - så der også er til den næste skovgæst". Svampe må du gerne plukke, men det er ikke tillade at klippe grene eller plukke kogler fra træerne.

Vær dog opmærksom på, om du er i en privat skov, for der gælder andre regler.

Opskrift: Modellervoks
Hjemmelavet hindbær-is

Thrane.nu