ØnskeBørn Blog

Få 11 tips til hvordan du vælger den rigtige vogn

Vælg den rigtige vogn

Betina Winther fra ØnskeBørn i Odense giver tips til at vælge den helt rigtige vogn.

1. Råd og vejledning

I butikken møder du uddannet personale, som vejleder dig på baggrund af erfaring og et indgående kendskab til vognene på markedet. Derfor finder du lettere den vogn, der passer til dine ønsker og behov ved at blive vejledt i butikken. Vi anbefaler at bestille barnevognen senest 3 måneder inden termin, så den står klar hos os, når barnet er født.

2. Skal man vælge barnevogn eller kombivogn?

Man skal kende sine behov. En barnevogn har størst liggemål (ca. 97 cm), mens kombivognens liggemål typisk er 75-79 cm. Til gengæld kan kombivognens stel både bruges i ligge- og siddeposition, så man har barnevogn og klapvogn i én. Kombivognen kan bruges som barnevogn i 4-6 mdr. og resten af tiden som klapvogn. Barnet kan sove i en barnevogn indtil det er ca. 3 år.

3. Hvad er forskellen på lufthjul og punkterfrie hjul?

Lufthjul giver god affjedring og køreoplevelse, men de kan punktere. Punkterfrie hjul er lavet af et hårdere materiale og uden luft, som betyder, at de ikke kan punktere.

4. Hvilken tilbehør anbefaler du til en barnevogn?

En god madras (også til liften), lift, Voksipose, regnslag, myggenet, barnevognssele, solskygge og kopholder. Det kan variere, så vi spørger til den enkeltes behov i butikken.

5. Hvilken service tilbyder I til vogne?

Vi forklarer vognens funktioner og prøver vognen af i bilen, så man ved, at den passer. Vi giver altid 2 gratis serviceeftersyn, så kunden efter 1 og 2 år stadig har en fungerende vogn. Ved køb af en STORK-barnevogn får man flere gratis eftersyn.

6. Er det nødvendigt med både kørepose og lift?

Det kommer an på jeres behov. For mange er det praktisk, at den lille ikke skal have særligt meget tøj på. Nogle begynder med en lift, fordi dens hårde bund, håndtag og kaleche gør den nem at håndtere og beskytter babyen godt. Desuden beskytter kalechen, både mod sol, regn og blæst, men også mod lys fra lamper, da babyer jo ofte sover i dagtimerne. Andre foretrækker en kørepose, da den kan bruges i længere tid – også i klapvognen.

7. Hvad er fordelen ved svingbare forhjul?

De er nemme at køre med i byen og en fin løsning, hvis man skal let ind og ud af butikker og opgange. Hjulene kan låses, så de er terrængående. Er man mere til skovture og stier, er det tit nemmere med 4 faste hjul.

8. Gør det nogen forskel, om klapvognen har 3 eller 4 hjul?

Ja, men det er tit en smagssag, om man vil have 3 eller 4 hjul. Det giver forskellige køreoplevelser, hvor hjulene sidder, og hvor store de er. I butikken kan man mærke forskellen og få mere at vide om fordele og ulemper.

9. Hvad har liggemålene at sige i en klapvogn?

Hvis barnet skal ligge ned og tage en lur, skal liggemå- let gerne være langt. Men 90 cm er for det meste nok, for den skal jo også være nem at pakke i bilen.

10. Hvor mange børn kan en vogn holde til?

Det kommer an på, hvordan man vedligeholder den samt kvaliteten af vognen. Vi tilbyder servicetjek hos ØnskeBørn for at give vognene et langt liv

11. Er alle vogne vandtætte, falmer de, og er der udluftning i bunden?

Ingen vogne er vandtætte, da åndbarheden i stoffet så forringes. Med tiden vil alle vogne falme, men lysægtheden er forskellig i stof, og derfor falmer kva- litetsstof ikke så hurtigt som billigere stof med lavere lysægthed. Alle vogne har udluftning i bunden, men nogle mere end andre, og visse modeller kan åbne og lukke udluftningen i bunden.
STOKKE
Spørgsmål og svar om autostole

Thrane.nu