ØnskeBørn Blog

Det skal du tænke på når din baby skal sove ude

Når baby skal sove ude

Nogle forældre glæder sig ved tanken over, at deres barn skal sove ude i barnevognen. Men der skal altid tages nogle forbehold.

Sov ude hele året rundt
Man bør ikke lade spædbørn sove ude, før de har genvundet deres fødselsvægt, og vægten skal være over 3000 g. Men så snart dit barn er klar, så lad dem sove ude, hvis det er muligt. Flere oplever, at barnet sover tungere og i længere tid, end når de sover indenfor.

Sommerlur
Der er ikke noget bedre end en lur på en skøn som- merdag, men nogen kan selv huske, hvor varmt det kan blive en sommerdag i et telt, og det samme gælder i en barnevogn. Om sommeren bør man stille barnevognen i skyggen. Man må ikke tildække barnevognen med stofbleer eller andet, da det er vigtigt, at der kan komme luft ind til barnet. Derud- over bør man holde øje med barnets temperatur ved at mærke efter i nakken, da de ikke må have det for varmt.
Når man nærmer sig efteråret, bør man overveje, hvor fugtigt vejret er, da det ikke er godt for de små lunger.

Vinterlur
Stil barnevognen i læ for regn, rusk og blæst. Bar- net skal være klædt godt på, og ansigtet skal være frit. Uanset om det er sommer eller vinter, så mærk efter i nakken af barnet. Det må hverken have det for varmt eller for koldt. Det kan være en god idé, at isolere barnevognsbunden enten med en sovepose eller et lammeskind, så det giver noget varme.
Det er altid vigtigt, at man forholder sig til, hvordan barnet er – nogle kan tåle mere end andre. Nogen børn lider eksempelvis af mellemørebetændelse, og derfor skal der tages nogle andre forbehold an- vist af lægen. 

Sådan vedligeholder I jeres barnevogn bedst
Skab et sikkert hjem for dit barn

Thrane.nu