ØnskeBørn Blog

Marie_og_tvillingerne

Som kommende tvillingemor, går man ofte på barsel tidligere, end dem der venter et barn. Jeg gik på barsel efter uge 20 og kunne på den måde gøre, som jeg havde overskud til. Når jeg kigger tilbage på min graviditet havde jeg virkelig den nemmeste graviditet og jeg lavede vildt mange hyggelige ting med veninder og familie. Da jeg gik på barsel var jeg ikke ret stor og folk troede ikke på at der var 2 små piger inde i min mave, men den var god nok. Vi rejste en uge til Mallorca for at få en sidste tur som to og fra den ene dag til den anden eksploderede min mave og resten af graviditeten fortsatte det derudaf.

Jeg havde termin d. 25 december 2015 og når jeg fortalte folk at jeg ventede tvillinger, kiggede de tit meget underligt på mig og udbrød: "Åh, var det planlagt?". Haha. Nej, det er naturens luner og jeg så det som en kæmpe gave og som jeg ofte siger efter mine guldklumper er kommet til verden: "Det kaldes for optimering". En anden kommentar jeg fik var: "Nå, jamen så kommer I da til være på Skejby længe, for tvillinger kommer da altid meget før tid." Det satsede jeg nu ikke på at vi skulle. Jeg er overbevist om at hvis man selv har fokus på at gå til termin, så gør man det. 

Jeg fødte 36+6 og tvillinger skal ud enten ved 37+0 eller 38+0 alt efter om man venter enæggede eller tveægget tvillinger. Jeg blev sat i gang, fordi jeg afsluttede min ellers så perfekte graviditet med svangerskabsforgiftning. Og nøj hvor blev jeg skidt til sidst. Fra at det hele sad rigtigt, blev vandhanen tændt og min krop blev til et badebassin. Mine fødder og fingre var monsterstore. Så sko var noget jeg rullede rundt for at få på.

Den dag jeg blev sat i gang, var virkelig det underligste jeg længe har oplevet. Jeg vidste at jeg højst sandsynligt blev mor indenfor x antal timer. Inden de havde koblet mig op til diverse maskiner og taget vandet var de første 3 timer gået. Jeg blev bare så hidsig på den jordemoderstuderende, som var med i første del af fødslen. Normalt er jeg meget stille og rolig og derfor var det også fint at hun fik lov til at tage vandet, men det kostede 3 stik inden det lykkedes og 2 af gangene stak hun forkert. Nøj jeg røg op under loftet, for det er godt nok ubehageligt. Efter at alt udstyret var koblet til og vandet var taget, skulle man lige afvente om jeg fik naturlige veer. Der skete aldrig en fis, så min kæreste og jeg satte os til at se Homeland. Da vi havde siddet i en lille time, kom jordemoderen og den studerende ind og satte det ve-stimulerende drop i gang. Så fra at ligge mageligt og se Homeland fik jeg pludselig 8 veer pr. 10'ende minut. Hold nu op, der vågnede jeg op, og jeg må også erkende at jeg udbrød: "Hvem f….. bliver frivilligt gravid". Så Homeland måtte lige på pause, men da de fik justeret droppet ordentligt efter 1.5 times vestorm gik det rigtig fint og jeg synes på ingen måder at det var slemt at føde.

Jeg blev godt nok lidt overvældet, da de smækkede min første pige op på min mave og imellem hende og min mave stod en jordmodersupervisor og holdt på min anden pige, for at hun ikke skulle danse rundt i min mave. Hun gled nemt og hurtigt ned, så jeg også kunne føde hende på naturligvis. Det er jeg yderst taknemmelig for den dag i dag, for det havde skisme været øv med et kejsersnit efter at jeg havde født tvilling 1. Når jeg i dag sidder og tænker tilbage på min fødsel er det bestemt ikke med skræk. Jeg ville nemt kunne håndtere at gøre det igen, men wow hvor er der bare mange mennesker på en fødestue, når man optimerer og skal være mor til 2 små banditter!

Thrane.nu