ØnskeBørn Blog

Giv din baby den bedste start med den rigtige pleje

pleje_blog_foto

Vi har spurgt Simon fra ØnskeBørn i Aarhus og Grenå, hvilke spørgsmål der oftest bliver stillet i butikken. Læs med her og find måske det svar, du leder efter. 

Man kan hurtigt få fyldt bade- og børneværelset op med gode ting og sager til pusle og pleje. Men det betaler sig at vælge rigtigt fra begyndelsen og tænke grundigt over, hvad man egentlig har brug for og plads til i hjemmet.

Hvad er fordelen ved et badestativ?

Først og fremmest giver det en bedre rygstilling for forældrene, som kan gøre badetiden sjovere og mere afslappende, hvilket styrker forholdet mellem barn og forældre.

Hvad skal man være opmærksom på, når man vælger sut?

Det er faktisk bedst at lade babyen vælge selv, ved at studere hvor længe baby beholder sutten i munden. Selvom det er små babyer, så kan de godt være "kræsne" og foretrække en bestemt sut frem for andre. Sørg for at forholdet mellem baby og suttens størrelse passer sammen. En kort sut til en lille baby og en længere samt større sut til et større barn. Er sutten for lille, vil barnet tabe den ofte.

Skal man vælge en sut af latex eller silikone?

Silikone er et grundigt afprøvet kunststof, der tåles af alle. Det ældes ikke og ser derfor mere hygiejnisk ud. På den anden side tåler det ikke at blive bidt så meget i, som latex og det er lidt indre elastisk.

Hvad skal man med en suttesnor?

En suttesnor kan spare dig for at købe nye sutter hele tiden. Sutter bliver tit væk på samme måde, som strømper altid forsvinder. Har man en suttesnor, mister barnet ikke sutten så let og forældrene kan hurtigt finde den igen.

Hvornår skal man begynde at børste tænder på sit barn?

Man kan med fordel bruge en babytandbørste, så snart barnet viser tegn på at ville have noget i munden. Babytandbørsten kan stimulere eventuelle smerter i gummerne, som fremprovokeres af kommende tænder. Nogle babyer fødes med tænder og derfor kan man næsten ikke begynde med babytandbørsten for tidligt. Modermælk og modermælkserstatning er ofre ret sødt, så det kræver en tandbørste.

Hvordan vælger jeg den bedste sutteflaske?

Når man vælger sutteflaske og suttehoved, skal man tænke på, hvor meget barnet spiser. Jo større baby, jo større sutteflaske. Det samme gælder suttehovedet. Jo større baby, desto større hul eller flere huller skal suttehovedet have. Leverer suttehovedet ikke nok væske, skal barnet kæmpe for at få nok.

Man bør også vælge sutteflasker og suttehoveder, der er lette at rengøre og ikke består af for mange dele, da de tit kan blive væk i en travl hverdag.

Hvilket spørgsmål får I oftest?

Det er nok hvornår babyen må få sut. Der er lige så mange svar, som der er forældre, der stiller spørgsmålet. Sutten kan trøste babyen, men bruger man den for tit, kan det skade babyens gummer og tænder. Det kan være en god idé, primært, at give babyen sutten, når der skal soves. Sutten falder alligevel tit ud, når barnet sover. Men sutten kan selvfølgelig også bruges, når barnet bliver ked af det.

Artiklen er fra hovedkataloget 2019

Træn korrekt under din graviditet
Opskrift på pizzasnegle

Thrane.nu