Boller op, boller ned, boller i min mave!
Skøn opskrift på fastelavnsboller.
- 2 dl. lunken mælk
- 75 g. gær
- 50 g. sukker
- 1 tsk. salt
- 200 g. blødt margarine
- 500 g. mel.
Creme:
- 2 ½ dl. mælk
- 1 æg
- 2 spsk. sukker
- 1 tsk. vanilje
- Jævning af 1 dl. mælk, 2 spsk. mel
Pynt:
- 100 g. flormelis
- lidt kogende vand
Fremgangsmåde:
Lun mælken og opløs gæren heri. Tilsæt margarinen, sukker og salt og rør det godt rundt.
Tilsæt melet lidt ad gangen og rør dejlen smidig. Slå dejen godt sammen, og dæk skålen til og stil den et lunt sted i ca. 1 time.
Pisk Mælk, sukker, vanilje, jævning og æg sammen i en tykbundet gryde. Ingredienserne bringes i kog ved en kraftig varme under piskning.
Pisk cremen i ca. 7 min under jævn varme. Tag gryden af blusset og kom cremen i en skål til afkøling. Rør rund i skålen et par gange imens den afkøles.
Dejen rulles tyndt ud på et mel drysset bord, og deles i 30 kvadrater. Fordel cremen herpå og saml hjørnerne. Fastelavnsbollerne stilles på bagepladen og lad dem efterhæve i ca. 20 min.
Pensel fastelavnbollerne med et sammenpisket æg, og bag bollerne ved 200° i Ca. 14 min.
Pynt fastelavnsbollerne med glasur.
Bon appetit :)