ØnskeBørn Blog

Den rigtige madras kan være altafgørende …

Billede_til_artikel

Søvn, søvn og atter søvn. Intet kan erstatte god søvn for de små. Søvn er vigtig for barnets udvikling, og enhver småbørnsfamilie, som har haft et barn med søvnproblemer, kan bekræfte, hvor meget det kommer til at betyde for hele familiens hverdag, hvis baby ikke sover godt. 

Vi har i dag meget fokus på bæredygtighed, genbrug og på at undgå spild. Men lige præcis i forhold til madras til dit barn, kan vi anbefale, at du pakker genbrugstankerne væk, prioriterer hygiejne og køber en ny madras. Der kan desværre være meget "liv" (f.eks. husstøvmider eller bakterier) i sådan en lille madras, som man arver fra et andet barn, og det kan føre til blandt andet allergi. 

God ergonomi

Det er vigtigt, at små børn ligger ergonomisk korrekt, og at der er den rette balance mellem, at rygraden aflastes for tryk og samtidig støttes, så den ligger så lige som muligt. En lille babyrygrad er ikke helt færdigudviklet, så her kan en god madras gøre en kæmpe forskel. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn ligger på et fast underlag (ikke at forveksle med et hårdt underlag). Fasthed afgøres af madrassens bæreevne.

Forskel på betræk

Overvej en madras med åndbart betræk. Der findes madrasser med betræk, som også har integreret beskyttelse, så forskellige kropsvæsker ikke suges direkte ned i madraskernen.

Derfor er det vigtigt med en god madras

  • Generel udvikling og velvære: Børn udvikler sig meget og har behov for hvile. Der er intet, der kan erstatte en god søvn for de små.
  • Den rigtige madras skal give god støtte til barnets rygsøjle, så den lille ligger ergonomisk rigtigt, og ryggen kan udvikle sig på en god og sund måde.
  • Hygiejne og sikkerhed: Varmen skal kunne komme væk fra barnet, så det ikke risikerer overophedning. Jo mere luft, der er (f.eks. luftkanaler eller -huller), desto bedre for både barn og madrassens hygiejne. Og så er der en stor sikkerhedsfaktor i madrasser, hvor barnet kan ånde selv med ansigtet nedad.

Vælg gerne en Madras:

  • Som er lavet af materiale, der lader barnets krop ånde – det mindsker risikoen for overophedning.
  • Hvor enten hele madrassen (afhængig af størrelse) eller dens betræk kan vaskes ved 60°, så husstøvmider dør.
  • Som har en god bæreevne og komfort.
  • Med forstærkede kanter, som hjælper til med at holde de små mod midten af madrassen, så det bliver sværere at trille ud og at få ansigtet ind i sengeranden.
  • Som er godkendt, og som er testet for skadelige indholdsstoffer.
  • Med betræk i god og åndbar kvalitet.
  • Som er lavet af en god skumkvalitet – børn vender sig mange gange, når de ligger i sengen, og det slider hårdt på en madras. Køber du en madras i skum, mindsker du risiko for formlægning. Kig efter viskoelastisk skum, koldskum eller anden skum af høj kvalitet.
Aktivitet, træning og stimuli giver mere energi og...
4 nemme og sikre måder at holde sig i form under g...
Thrane.nu