ØnskeBørn Blog

Bekymringsfri graviditet?

blog_bekymringsfrigraviditet

Nu tror I nok at jeg har fundet løsningen på at undgå alle bekymringer i forbindelse med graviditeter – der må jeg desværre skuffe jer. Jeg fik bare lige lyst til at dele et simpelt råd med jer, som gjorde, at mine mange bekymringer blev lagt lidt på hylden.

Som de fleste nok har hørt før, så er ingen graviditeter ens. Alle oplever tiden og situationen forskelligt og alle har sine egne bekymringer i forbindelsen med at få et barn.

Jeg tror ikke, at der findes en eneste mor i verden, der ikke på et eneste tidspunkt havde bekymringer i graviditeten eller om fødslen, men jeg tror, at nogle mennesker tager det mere afslappet end andre.

Jeg kan desværre ikke prale af, at jeg var den afslappende type – faktisk havde jeg så mange bekymringer, at jeg i dag kan skrive en Ph.d. om graviditet og fødsler – ej måske ikke helt, men jeg fik googlet, læst og spurgt til råds om alt. Jeg må ærligt indrømme, at dette var ikke en succes – jo mere viden – jo flere bekymringer.

Det var som om, at jo mere jeg googlede, jo flere ting kunne gå galt i min graviditet. I tænker nok, at jeg er helt skør, men jeg undskylder mig selv med, at grunden til mine mange bekymringer skyldtes vores meget laaaange ventetid på at blive gravid med drømmebarnet – den historie må i få en anden god gang.

Jeg bilder faktisk mig selv ind, at jeg næste gang får en bekymringsfri graviditet, da jeg nu har prøvet det før og allerede har et ønskebarn. Dette bliver nok ikke tilfældet, men jeg fik et simpelt råd sidst i min graviditet, som hjalp mig meget de sidste uger og især under fødslen.

Dette råd vil jeg selvfølgelig gerne dele med jer: "Stol på, at din krop har styr på det, det eneste der står i vejen for dig er dine tanker".

Det lyder måske underligt, men for mig gav det mening. Vores kroppe er lavet til at være gravide og til at føde, og kroppen kan som udgangspunkt klare det meste selv. Dette råd fik mig til at slappe mere af. Faktisk så meget, at jeg begyndte at købe flere ting til vores ønskebarn. I starten turde jeg nærmest ikke købe tøj, møbler osv. For hvad nu hvis noget skulle gå galt?

Set i bakspejlet, så tror jeg faktisk, at det at købe ting mens vi venter giver os mere ro og dermed giver os en god graviditet, da vi får lov til at drømme om det lille nye menneske. Bekymringerne i graviditeten forsvinder nok aldrig helt, men fra en nybagt førstegangsmor til førstegangsgravide – NYD DET! Stol på at din krop ved hvad den gør, og giv dig selv lov til at købe ting, indrette værelset og drømme om dit kommende barn.

Jeg er sikker på, at barnet i din mave kan mærke din glæde når du går og dagdrømmer om, at se ham/hende i de fine små bukser du netop har købt. Jeg ved, at det er nemmere sagt end gjort, men glem bekymringerne, stol på, at det hele nok skal gå, og nyd din graviditet – det er en helt speciel tid, som er en stor del af det, at få et ønskebarn.

Tak til Julie for at dele sit gode råd under graviditeten

Ta' dine børn med i køkkenet
Gravid med tidlig bækkenløsning

Thrane.nu